Alzheimer ve Tedavisi
Alzheimer, son zamanların güncel rahatsızlığı olarak çok duyduğumuz bir hastalık. Bunu nasıl anlayabiliriz? Alzheimer hastalığına yakalanmamak için neler yapabiliriz?
Alzheimer Hastalığı Tedavisi
Alzheimer’ın baş düşmanı tabi ki zihin egzersizi yapmamaktan geçiyor. Zihin egzersizi nasıl yapılır diye bir soru oluştu tabi ki kafalarda. Örneğin; her gün düzenli olarak kitap okumak, sizden tabi ki sayfalarca kitap okunması gerekmiyor. Kendinize bir limit belirleyip günlük ihtiyacınızmış gibi bunu karşılayabilirsiniz. Evinize giderken yolunuzu değiştirerek farklı yollardan ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu zihninizi daha dinç tutacaktır. Bunun yanında günlük egzersizlerde yapabiliriz. Örneğin; ineceğimiz duraktan bir durak önce eve yürüyerek gitmek. Veya benim vaktim bol yada kendime zaman ayırmayı seviyorum bunu yürüyüşle tamamlayabilirim derseniz 20 dakikalık günlük yürüyüşler yapabilirsiniz. Bunun yanında genel olarak hayatımız yoğun geçtiği için aperatif şeyler atıştırdığımız ve bunlar sağlıksız şeyler olduğu için bunu da günlük rutin haline getirip sağlıklı besinler tüketmelisiniz. Emin olun bu hem kendinizi ruhen, hem de bedenen daha iyi hissedeceksiniz.
Çok bilenen bir hastalık olmamakla birlikte insanlara tanıda konulamamış zamanında örneğin; ‘’Beyni sulanmak.’’ deyimini hepimiz duymuşuzdur. Aslında bu da günlük hayattan geçen bir şeydir deyimler sözlüğüne. Alzheimer olan insanlarında beyni sulandığı için kullanılan bir deyimdir aslında ve günümüz zamanlarında adı konmuştur.
Farklı bir konuya değinmek daha gerekirse Alzheimer aslında tamamıyla ileri yaşlarda görülen bir hastalık değildir, nadiren de olsa 30-40 lı yaşlarda yakalanabiliyorlar ve bu genellikle genetik olarak geçiyor.
Ben sizinle belli başlı ana konuları paylaşmak istedim. Sıkılmadan okuyacağınız bir yazı olmuştur umarım son kez tekrarlamak gerekirse ; ‘’Unutmamalıyız alzheimer genetik değil, yaşam tarzından kaynaklanıyor!’’